7 месеца затвор за фалшива лична карта

7 месеца затвор за фалшива лична карта | StandartNews.com

Благоевград. Мъж ще лежи 7 месеца в затвора за опит да влезе в Гърция с фалшива лична карта. Обвиняемият Л.П. се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата в Петрич, което съдът в южния град одобри.

На 1 април на ГКПП - Кулата – Промахон той се пробвал да излезе през границата на страната с Гърция без разрешение на надлежните органи на властта. Пред служител на граничния пункт съзнателно се ползвал от неистински официален документ. Представил лична карта № 218540937, издадена на 08.02.2010 г. на името на К.Н. Номерът на измамника не минал и той бил разкрит и задържан на самия граничен пункт.

За деянието му се налага наказание „Лишаване от свобода" за 7 месеца при първоначален „строг режим" в затвор или затворническо общежитие от закрит тип. Л.П. ще плати и глоба в размер на 200 лева. Веществените доказателства по делото - българска лична карта, шофьорска книжка и паспорт на името на К.Н., ще се изпратят на сектор „Български документи за самоличност" при ОД МВР – Габрово за унищожаване по съответния ред. Разноските по делото от 159.50 лева за назначената по делото техническа експертиза ще бъдат заплатени от обвиняемия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай