7 г. затвор за ученика убиец

7 г. затвор за ученика убиец | StandartNews.com

На 7 години лишаване от свобода при първоначален строг режим бе осъден единадесетокласникът от професионалната гимназия по електротехника Мирослав Димитров, който миналата година уби с нож млад мъж в Плевен. Жестокото престъпление на 29 март разтърси града, след като стана известен нелепия повод. Убиецът и жертвата Мишел Коцев, на 19 г., се спречкали кой да мине път по пътека в тревата между жилищните блокове.

Петчленен състав на окръжния съд в Плевен призна Мирослав Димитров за виновен, защото макар и непълнолетен разбирал свойството и значението на деянието си, можел да ръководи постъпките си и умишлено умъртвил Мишел с особена жестокост. Той го пробол в сърцето с джобното си ножче. Осъденият е длъжен да изплати кръвнина в размер на 250 хил лв. на родителите му. Първоначално той бе осъден на 6 г. затвор, но делото бе върнато за преразглеждане заради процесуални нарушения.

Подсъдимият тийнейджър се призна за виновен и получи присъдата по съкратена процедура. Апелативният съд във Велико Търново обаче счете, че не са налице предпоставките за това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай