26 години затвор за убийство с чук

26 години затвор за убийство с чук  | StandartNews.com

26 години ще лежи в затвора касапина Тихомир Трифонов, който уби и разчлени на парчета 84-годишният Георги Георгиев. Присъдата е на Върховният касационен съд и не подлежи на обжалване. Трифонов трябва да заплати на близките на жертвата и обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на общо 220 000 лв. Жестокото убийство бе извършено през месец април миналата година в центъра на Бургас.

Възрастният бургазлия наел Трифон да ремонтира жилището му. Ремонтът обаче се проточил много, а майсторът не спирал да увеличава първоначално уговорената сума. Във фаталния ден дядо Георги пристигнал в апартамента, за да провери как върви ремонта и разбрал, че предварително платените дейности не са извършени изобщо. Двамата се скарали и старецът заплашил майсторът, че няма да види нито стотинка повече. Вбесеният работник грабнал чука и нападнал в гръб работодателя си. Налагал го с тежкото желязо по главата, докато Георги издъхнал в локва кръв на пода. Аутопсията установи по-късно, че черепът на мъжа е разбит с общо шест удара с чука.

След убийството килърът се заел хладнокръвно да прикрие следите си. Трифонов отпътувал за гр. Свети Влас, където от железарски магазин закупил трион, макетни ножчета, белина и чували. Върнал се в апартамента накълцал тялото на мъртвия хазаин на парчета. След това старателно почистил целия апартамент с белина. Инструментите, с които разчленил трупа изхвърли в контейнер за смет в Бургас, а чувалите с трупните останки изхвърлил край квартал Горно Езерово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай