Зорът за редовен кабинет продължава с нови срещи днес

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично наблюдава преговорите на ГЕРБ-СДС с другите

Зорът за редовен кабинет продължава с нови срещи днес | StandartNews.com

Днес продължават разговорите на ГЕРБ-СДС за представяне на приоритетите и търсене на подкрепа за съставяне на правителство с първия мандат, обяви след проведените снощи разговори с "Продължаваме промяната-Демократична България" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"От утре започваме срещите с останалите партии и амбициите са ни - ако се договорим с тях за споделена отговорност за съвместно управление, за кратък хоризонт от време - да приемам бюджет, План за възстановяване, да тръгнат еврофондовете. Всичко това, което говорихме, с подкрепата, която заявиха втората по големина политическа партия, аз мисля, че много бързо можем да наваксаме изоставането", каза Борисов.

На свой ред от втората политическа сила заявиха след разговорите си с номинираната за министър-председател Мария Габриел, че ще обсъдят резултатите от срещата с националните си съвети.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обобщи: "Ние имаме решение на органите, то е много ясно - че не можем да подкрепим първия мандат. Но това, което днес се случи, искаме да го обсъдим обратно с нашите национални органи отново, да продължи разговора по важните теми, независимо от мандатите... Може да разчитате, каквото и да се реши като крайно решение, че програмата... и ангажименти, които ние сме поели, ще ги спазим".

Първият проучвателен мандат за съставяне на кабинет президентът Румен Радев ще връчи в понеделник на кандидата за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай