Знаков политик побесня! Ето кого даде за пример

Гневни думи на на Владимир Кисьов

Знаков политик побесня! Ето кого даде за пример | StandartNews.com

Нараства напрежението заради новия отказ на група политици да се състави коалициянно правителство.

"В апелът ни не се цитират мандати или коалиции. Всички новинарски емисии трябва да започват и да завършват с апел за съставяне на кабинет. В противен случай, всичко, което е постигнато до сега го тласкаме назад.

Става въпрос за проевропейско правителство, което да постигне нещата полезни за нашето развитие. Това заяви бившият главен преговарящ с ЕС Владимир Кисьов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Думите му са по повод политическата криза, към която сме се запътили заради отказа на определени политически сили да съставят кабинет. Припомняме, че видни интелектуалци разпространиха апел за коалиция на проевропейските партии.

„Аз сложих подписа си със съзнание за отговорността, която имаме за влизането в ЕС и НАТО, развитието на една европейска държава. Има много доказателства, че рискът да бъдем отклонени от този път нараства с всяко правителство“, предупреди бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов.

„Една-единствена партия се държи нормално. ДПС подкрепя всички тези ценности. Не е загърбен никой. Срамота е! Срам ме е, че познавам голяма част от тези политици, които не искат да съставят правителство. Дайте да оправим нещата! 30 години се борим за по-добро бъдеще и сега някой отново иска да ни вкарва в Евразия“, не скри гнева си Кисьов.

„Никъде в апела не се споменава коалиция и мандат. Време е политиците да поемат своята отговорност. Ние им предлагаме решение, както го направи президентът Петър Стоянов. Президентът Радев разделя обществото“, призова Шаламанов.

Кисьов уточни, че лидерите трябва да се отдръпнат и да се извади консенсусна личност. „Лидерите трябва да седнат на една маса и да изгладят различията“, допълни той.

„Как може да нямаме позиция за Украйна – само ние от 27 държави? Срамота!“, завърши Владимир Кисьов, пише novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай