Сряда,

Знаков политик обяви! Спасява ли се България

От: Редактор -
2335
Знаков политик обяви! Спасява ли се България
A
A
A

Знаков български политик направи прогноза ще има най-после България редовен кабинет.

Конституционалистът и бивш политик проф. Екатерина Михайлова коментира темата с трусовете в съдебната система и прокуратурата, както и вариантите за бъдещо управление на страната.

"Питам се освен политиците и прокурорите, които се включиха в това не много прокурорско шоу,  по-скоро политическо, дори с привкус на подземен свят, дали не стоят някакви други интереси, които ние не ги виждаме. Но един ден може би ще разберем. Лошото е, че в рамките на тези две седмици събитията, които имаме, говорят за много лошо състояние на институциите и хората, които са в тях. Това води до неодобрение, недоверие, несигурност в това, което  ни се предлага от хората, които са на отговорните позиции", каза тя в предаването "Още от деня" по БНТ.

Добрите нрави и моралът не са изтъркани понятия. Нивото в Народното събрание, този език, който имаме, аз смятам, че председателят на парламента трябва да започне много сериозно да налага правилника на парламента и да налага санкции, в това число и отстраняване на народни представители. Недопустимо е това поведение", категорична е Михайлова.

"Оптимист съм за втория мандат. Ако има добри намерения, добра воля, каквато се демонстрира поне от част от хората, тогава това може да стане. Виждали сме трудни управления, в които се събират хора, които не се харесват особено, но имат една посока, в която трябва да се движат. България е управлявана предимно от коалиционни правителства. Минавала е през такива трудни избори.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com