Златанова: Няма да има нулева година за европарите

Златанова: Няма да има нулева година за европарите | StandartNews.com

София. Няма да има нулева година в усвояването на евросредствата, каквито опасения идват от опозицията. Това увери вицепремиерът Зинаида Златанова, която е отговорна за еврофондовете. Тя допълни, че това са „най-контролираните пари".

„Правителството приключва стария програмен период и започва нов в усвояването на европейски средства. 1,8 млрд. евро предстои да бъдат усвоени по стария период, като всико това е изключително тежко, но нулева година няма да има", каза Златанова пред TV7.

По думите й критиките от Брюксел са заради нарушения от времето на управлението на ГЕРБ.

„Критиките, които Еропейският парламент (ЕП) отправя към страната ни за злоупотреби с евросредства, най-вече на ниво местна власт, са заради нарушения, извършени по времето на ГЕРБ", каза министърът Златанова.

Според нея е необходима задълбочена проверка по общините, за да се потвърдят или отхвърлят и изчистят всички съмнения за злоупотреби с европейски пари.

Златанова допълни, че вярва в професионализма на финансовия министър и според нея няма заплаха за изпълнението на бюджета. „Убедена съм, че ще се справим", коментира министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай