Жега в листите. БСП посочи водача си срещу Борисов

Листата под тепетата ясна

Жега в листите. БСП посочи водача си срещу Борисов | StandartNews.com

Изборната жега с листите се разгаря. Партийните събрания за номинации текат в пълна сила. БСП посочи днес острието си срещу Борисов в Пловдив. На последните 4 избора лидерът на ГЕРБ е водач в града под тепетата, както и в лидерския 25 МИР в София. Очаква се сега отново да не изневери на традицията.

Социалистите избраха на първо място в листата си за предстоящите парламентарни избори досегашния депутат и настоящ председател на левицата в града под тепетата Иван Петков. Делегатите застанаха зад него да бъде водач на листата в 16 МИР. Това се случи на провелото се днес заседание по време на Градската конференция на БСП-Пловдив, предаде „Марица”.

При проведеното тайно гласуване Петков събра 94 от общо 112 делегатски гласове, което му осигури първото място. Конференцията избра втори да бъде известният пловдивски художник Матей Матеев, а трети - патоанатомът доц. д-р Илия Биволарски. След него са председателят на Район Западен Наум Китанов, младият икономист Марина Узунова, експертът по сигурността Панчо Панчев, икономистът Николай Маринов. След тях се нарежда световно известният диригент Врам Чифчиян, ген. Йохан Петков е на девето място, а десетката затваря  бившият зам.-областен управител на Пловдив Григор Станков.

Делегатите потвърдиха и пълната си подкрепа към националното ръководство за политиките срещу джендър идеологията и действията срещу хората, саботирали Конгреса.

На 24.02.2023 г., петък, е насрочено заседание на Националния съвет на БСП, който да утвърди  листите и да включи в тях граждански квоти и коалиционни партньори. Също така, по Устав, Националният съвет определя и водачите на листите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай