Здравният министър вбеси и Слави. Голямо разкритие

Едно решение на Христо Хинков предизвика гнева на лидера на ИТН

Здравният министър вбеси и Слави. Голямо разкритие | StandartNews.com

Здравният министър Христо Хинков вбеси и Слави Трифонов. "Току-що видях документа, с който министърът на здравеопазването - Хинков, преименува болница "Проф. д-р Александър Чирков" на болница "Света Екатерина", написа лидерът на "Има такъв народ" във фейсбук.

Според него никой няма право да оспорва това, което е направил проф. Чирков, освен "дребни, некадърни и жалки завистници, случайно сдобили се с власт".

"Пример за такъв човек е министъра на здравеопазването - Христо Хинков", категоричен е Трифонов.

През месец юли 2022 година Министерството на здравеопазването реши УМБАЛ "Св. Екатерина" да бъде преименувана на името на проф. д-р Александър Чирков. Мотивите за това бяха, чe по този начин ще бъде почетен приносът на проф. Чирков.

"Аз боравя добре с думите в българския език, работил съм дълго време работа, в която ми се е налагало да използвам богат обем от думи. Много богат. И мога добре да се изразявам. Втори път пиша нещо днес, но сега трудно намирам думи.

Но е по-добре да пиша, да ви информирам, да споделя, вербално, колкото и да ми е трудно да намирам думи, отколкото да се подчиня на дивия си характер и яростта, която ме обзема, защото е по-добре да се контролирам, да спазвам закона и моралния кодекс, с който са ме възпитали майка ми и баща ми. Лека им пръст", пише още Слави Трифонов.

"Познавах професор Александър Чирков. Това беше голяма чест за мен. Познавам и голяма част от неговите ученици. Това също е чест за мен. Този достоен човек, когото аз наричах "професоре", "приятелю" е направил толкова много за страната ни и за хората. Спасил е толкова много животи и се е държал толкова достойно до края на дните си, че най-малкото, което заслужава е тази болница да носи неговото име”, продължава лидерът на ИТН.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай