Заядоха Петков за 12 лева. Завел ли е дело срещу Борисов?

"Продължаваме промяната" отрече твърдение на Делян Добрев

Заядоха Петков за 12 лева. Завел ли е дело срещу Борисов? | StandartNews.com

"Продължаваме промяната" (ПП) отрече твърдение на Делян Добрев, че Кирил Петков не е внесъл държавната такса по делото, заведено срещу Бойко Борисов за клевета относно обвинението за купуване на руски газ през посредници. Преди седмица Петков обяви, че е подал жалба за 500 000 лева срещу лидера на ГЕРБ, припомня Дир.бг.

Лъжите от лагера на ГЕРБ по адрес на "Продължаваме промяната" продължават, недоволстват от ПП.  Делян Добрев е направил изявление, че делото на Кирил Петков срещу Борисов е заведено в грешния съд, както и че не е внесена таксата за него, съобщават от партията, цитирани от БТА.

Оказва се, че Кирил Петков е платил 12 лева съдебна такса, а от ПП показват и факсимиле от платежното нареждане.

"Документите са внесени в компетентния Софийски районен съд. Там е заведена тъжба за престъпление от частен характер и граждански иск по наказателното дело. За този тип дела държавната такса е 12 лв. при започване на делото и 4% върху уважения иск, които се определят от съда при приключване на делото", казва адвокат Димитър Гочев, цитиран от ПП.

"Всички дължими държавни такси за този етап на делото са платени, което се потвърждава от приложения платежен документ", поясняват от формацията на бившите управляващи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай