Застреляха Петков с неудобни въпроси. "Ще се извиниш ли?"

Неприятна изненада за бившия премиер

Застреляха Петков с неудобни въпроси. "Ще се извиниш ли?" | StandartNews.com

Неприятна изненада очакваше Кирил Петков пред Софийски градски съд, където се глува делото му за клевета срещу Бойко Борисов. Съпредседателят на ПП не отиде с Николай Денков, Асен Василев и Андрей Гюров, за да дава изявления пред съда. Но вместо очакваните услужливи питания, бе посрещнат с каноната от неудобни въпроси.  

Пръв към бившия премиер се обърна Николай Караколев. Той го атакува с питане дали 4 месеца, след като го е блъснал с лакът, най-сетне няма да му се извини.

"Първия път поискахте да снимаме отново, сега вече няма ли да се извините. 4 месеца минаха", поде журналистът. Петков обаче отказа да му отговори, като само се усмихваше и посочи, че има други важни неща, които са за обсъждане.

Делото между Борисов и Петков е за 500 хил. лв., като на настоящата първа стъпка бившият премиер претендира за 10 хил. лв. обезщетение.

„Днес сме тук, за да опровергаем една голяма лъжа, която беше изричана през последните 3 месеца. Такива лъжи трябва да се опровергават, за да знаят хората, че ма политици, които не искат да забогатяват”, каза Петков преди началото на заседанието по делото.

Той коментира и връщането на неизпълнения мандат на "Продължаваме Промяната" за съставяне на кабинет. И заяви, че партията му има готовност да води преговори за политики при опит за формиране на правителство след връчването на третия мандат. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай