Защо Тодор Живков продължава да ни управлява. Разкритие

Нямаме позиция по нито един важен въпрос

Защо Тодор Живков продължава да ни управлява. Разкритие | StandartNews.com

Българската позиция по отношение на войната е много неясна. За съжаление, българската външна дипломация в момента ни поставя в ситуация, в която ние не сме нито със своите, нито с чуждите. 

Това коментира пред Нова тв журналистът Асен Генов.

По силата на това, че България е член и на НАТО и на ЕС, руската страна обяви България за враг. И в този смисъл, когато в момента целия цивилизован свят, целия свободен и демократичен свят, на когото ние принадлежим, се обединява около безспорния факт, че в Украйна Русия извършва престъпления, ние не сме достатъчно солидарни с тази част от света, коментира той. 

Освен това в рускоезичните медии към България вече се отнасят с насмешка. Т.е. ние губим приятелски отношения и с Украйна, защото вземаме позиция, която е неясна - и тако, и вако. Както казваше другаря Живков: да се снишим, да отмине бурята и като отмине, тогава ще видим накъде духа вятъра. Нито сме достатъчно с Русия, защото няма как да сме с нея, коментира той.

Исторически от Русия България е видяла много малко като добро. Повече от това добро е било страничен продукт от геополитическите интереси на Русия на Балканите. Та ние не сме и с Русия. И по този начин България се поставя в ситуацията на предател буквално, заради своята неясна външна политика.

И след тази война, която неизменно ще свърши, като аз съм убеден, че тя ще свърши в полза на Украйна, ние ще бъдем презирани и от нашите съюзници в ЕС, ще бъдем недолюбвани от от Украйна, защото сме предали една много по-братска страна за нас по чисто исторически причини. И ще Бъдем презирани и от руснаците, защото никой не обича предателите, коментира той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай