Сряда,

Заплахи към министър! Сербезова проговори

От: СТАНДАРТ -
2687
Заплахи към министър! Сербезова проговори
A
A
A

Здравният министър проф. Асена Сербезова е получавала заплахи. Това разкри самата тя в интервю за Нова тв.

Получавам обаждания и заплахи за това, че влизам в интересна битка и какви ценни качества имат този или онзи. Ще си потърся правата, макар че кого да уведомя - тази прокуратура, която ми образува проверка за две интервюта, попита проф. Сербезова. Тя уточни, че не е получавала заплахи за живота си. Бяха за здраве и за мои близки, каза министърът.

Заплахите са по различно време, имах такива и месец, преди да стъпя като министър на здравеопазването, допълни тя.

Министърът на здравеопазването даде подробности за одитите на болниците, които направи. Заради проверката на "Света Екатерина" се заговори за освобождаването на директора й проф. Генчо Начев.

В тази болница нарушението е сключването на граждански договори за срок от 3 г., което е прикрит трудов договор. За периода от декември 2021 г. до 31 март 2022 г. за 3 месеца задълженията са нараснали с 3 милиона, каза проф. Сербезона

Няма вътрешен одит 12 г., а се плащат заплати, допълни тя. Но не отговори директно дали ще бъде уволнен проф. Начев. Ще бъдете уведомени, ако и когато това се случи, каза само Сербезова. Но допълни, че от 2008 г. "Света Екатерина" е проверявана само веднъж, за разлика от други болници, които са проверявани по 3 пъти.

За проверката на „Пирогов” Сербезова също каза, че няма обвинения, само факти. Проф. Поромански също е увеличил задълженията като ръкововодител на болницата. COVID беше за всички, а има такива ръководители, които са намалили задълженията си, коментира Сербезова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички