Заков прободе Митрофанова! Късаме ли с Русия

Даде идея какво да стане с руския посланик

Заков прободе Митрофанова! Късаме ли с Русия | StandartNews.com

Посланик Елеонора Митрофанова категорично не уважава България. Това заяви министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков.

„Поведението на руския посланик у нас е недопустимо. Не е това начинът да се води дипломация. Сигурен съм, че руската дипломатическа служба има доста професионални дипломати, които биха представлявали доста по-успешно и с доста по-сериозно уважение към България руската държава у нас”, каза Заков пред Нова тв. Според него дипломацията между София и Москва няма да бъде прекратена.

„Видяхме, че посланикът на Русия заплаши, че ще предложи на руското ръководство да затвори мисията у нас. Моят опит и мнение, е че подобно действие е във вреда на страната, която затваря посолството. Не вярвам руската държава да вземе подобно решение. Дори това да стане, само по себе си не означава скъсване на дипломатическите отношения”, поясни военният министър в оставка.

По думите му е добре да се помисли дали представителят на Русия у нас да не бъде сменен.

„Всеки един дипломат, независимо от държавната политика, която следва, трябва да уважава приемащата държава. Имаше много случаи , в които Митрофанова можеше да бъде обявена за персона нон грата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай