Сряда,

Заков каза изнасяме ли оръжия към Украйна

От: Агенция Стандарт -
323
Заков каза изнасяме ли оръжия към Украйна
A
A
A

"Министерство на отбраната няма нищо общо с Консолидационната компания, нито с "Кинтекс", нито с българските производители на оръжие. Аз доколкото знам, нямаме износ към Украйна. Дали има пренасочване на българско оръжие към Украйна, няма как да установим. Това, което на мен ми направи изключително лошо впечатление, че бивши високопоставени служители на фирми като "Кинтекс" си позволяват да изнасят в публичното пространство подобна информация, тук не коментирам дали са истина или не, смятам, че е недопостимо подобна информация да циркулира из медиите", коментира пред журналисти министърът на отбраната Драгомир Заков по повод изнесената по-рано информация от бивш шеф на Кинтекс за изнесено оръжие към Украйна.

"Посланието от пресконференцията е много ясно, нулева толерантност към корупцията. Много ясно беше посочено какви са целите на актуализацията на този бюджет. Само ще отбележа, че армията се нуждае също от няколко милиарда, в най-кратки срокове. Никой от МО не си позволи да поиска няколко милиарда за тази актуализация на бюджета, въпреки че е насочена към най-уязвимите групи в българското общество. Това, което съм поискал, е повишаване на възнагражденията на военослужещите с най-ниски заплати. Така че 3 млрд. лева за пътища не е тема за тази актуализация. Да, пътищата имат проблеми, всички пътуваме по тях, но това не може да става за сметка на социалния статус на българските граждани и тази инфлация", така коментира министър Заков напрежението около актуализацията на бюджета и прескоференцията на Продължаваме промяната, след като лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов обяви, че напуска коалицията. 

"Посланието от пресконференцията на премиера са много ясни, в Министерство на отбраната толерантността в МО е нулева", допълни Заков. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички