Законът за МВР не трябва да става на инат

Законът за МВР не трябва да става на инат  | StandartNews.com

Депутатът от АБВ Румен Петков заяви в ефира на бТВ, че проектозаконът за МВР не бива да влиза "на инат" в пленарна зала.

"Вътрешният министър Румяна Бъчварова не е била бламирана при провала на предложените от нея промени в Закона за МВР на парламентарна комисия, но текстовете не са били коментирани с политическите сили в Народното събрание", каза Петков.

По думите на бившия вътрешен министър това няма да е тест за депутатите от ГЕРБ (както твърди премиерът Бойко Борисов), а ще "тест как да сринем МВР" след 6-7 години, в които "само режем".

Той добави, че в системата на силовото ведомство има сериозно напрежение, което се изразява в "едни много солидни и аргументирани позиции на синдикатите в МВР, много солидна и аргументирана позиция на Академията на МВР, след която, за съжаление, последваха уволнения".

По отношение на охраната на границата, бившият вътрешен министър призна, че намира за необяснима невъзможността за 3 години да бъде изградена ограда. "50-те години как е правена? На "ура" и "дайте да дадем"?!", запита той. Според него не е адекватно решение да разчитаме, че на всеки 100 метра ще има граничен полицай, но и действията на доброволческите отряди (нашумели от няколко видеа през последните месеци) са противозаконни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай