Захари Георгиев призова за активност на 5 октомври и победа с №22

Захари Георгиев призова за активност на 5 октомври и победа с №22 | StandartNews.com

Пловдив. На среща с избиратели вторият в пловдиската листа с № 22 инж. Захари Георгиев припомни свършеното за година и четири месеца от социалистите – работещ бизнес без рекет, размразени социални плащания, нови работни места, намалена цена на тока. И открои ясната позиция на „БСП лява България" да продължи започнатото и недовършеното чрез реиндустриализация и мегазакон за европейските средства в България, за да е ясно как се получават европари и как се харчат. На упреци от залата за съвместното управление на БСП с ДПС, Георгиев отговори, че от днешни позиции онова „сътрудничество" се отчита като грешка и оттук нататък БСП ще прави ясни коалиции на базата на своите „червени линии". Единствено социалистите бяхме против банковата ваканция, обсъждана при президента, защото тя би била удар не само за вложителите, но би причинила пълен фалит на държавата, затова тази стенограма не се публикува, обясни Захари Георгиев на въпрос за КТБ.

Бъдещият депутат призова аудиторията за активност на 5 октомври, защото апатията означава властта да се поднесе на ГЕРБ на тепсия. Ако всеки преди да пусне бюлетината си припомни как кабинетът „Борисов" замрази всичко и как сега неговата партия обещава затягане на коланите, ще направи точния избор – „БСП лява България" с № 22.

Документална изложба „НРБ – социализъм в действие" на Главната

Студентите Таня Мачанова, Веселин Диманов и Стоян Каварджиков представиха документалната изложба „Народна република Бългрия – социализъм в действние", експонирана по тяхна концепция на Главната. Младите автори „разходиха" събралите се на култовото за пловдивчани място „Копчетата", зад фронт офиса на „БСП лява България", по магистралите на НРБ. 12 пана – метър на метър и петдесет, открояват чрез фотоси и факти акцентите в образованието и здравеопазването, индустрията и селското стопанството, строителстото и инфраструктурата, културата и развлеченията.

Живелите в НРБ и родените след 10 ноември – всеки, който мине край експозицията, се спира, не криеки интереса и любопитството си, и пред таблата, озаглавени „Памет" и „Някога", „Звездата на българското кино – Стефан Данаилов" и „Пътеводител на социалистическия стопаджия". Водачът на пловдивската листа с № 22 Георги Търновалийски поздрави тримата младежи за интересната им идея чрез изложбата да напомнят най-ярките жал они през социализма.
„НРБ – социализъм в действие" ще е на Главната до 5 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай