Загуби по ОП "Транспорт" няма

Загуби по ОП "Транспорт" няма | StandartNews.com

София. Няма загуби по оперативна програма  „Транспорт", обяви пред журналисти транспортният министър Ивайло Московски след участието си в четвъртия дискусионен форум на тема „Строителството през 2015 г. – перспективи и предизвикателства. Възможностите през новия програмен период 2014 – 2020", организиран от Камарата на строителите в България (КСБ).

По думите ми метрото спасява тази година, но за догодина нищо не може да се каже.

"При положение, че сме на 67% разплатени средства, предстои една година, през която ще дадем всичко от себе си, за да постигнем максимално разплащане", заяви Московски. По думите му, в крайна сметка обаче вероятно ще се стигне и до някаква загуба в края на следващата година. „Има забавяне по всички проекти. 3 ЛОТ на Пловдив-Бургас е най-закъснял, има закъснение в ЛОТ 2 – Септември-Пловдив", каза ощеМосковски.

Той апелира действително да се направи организация, за да се навакса изоставането по проектите. „В железопътна инфраструктура са предвидени 3 ЛОТ-а. В следващия програмен период това, което сме заложили е да се продължи към София от Септември. Бюджетите за новия програмен период са около 700 млн. евро европейско финансиране", обясни Московски.

По думите му, имат готовност да добавят и резервни проекти.

„Относно метрото – 400 млн. евро са предвидени за следващия програмен период. Очаква се пролетта да завърши участъка до летище „София". Не съществува никаква спекулация по това дали АМ „Хемус" е приоритет. Тя е приоритет. Колегите работят за алтернативен вариант, което ще отнеме време и затова не можем да кажем дали ще останат някакви средства за „Хемус", добави още Ивайло Московски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай