Йовчев: Не сме се справили с корупцията в КАТ

Йовчев: Не сме се справили с корупцията в КАТ | StandartNews.com

София. „В момента не бих могъл да кажа, че сме се справили с корупцията и мисля, че ако го кажа, на всички ще е ясно, че няма да отговаря на истината. Имаме напредък в тази посока, но има още какво да се направи и ще работим за това". Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев. Той обясни, че е отстранил шефа на КАТ Богдан Милчев, защото имал забележки в работата му.

Временно назначеният към момента шеф Иво Писанов, който е на мястото на освободения началник на КАТ, притежава необходимите качества, каза още министърът. И изтъкна, че се надява той да се справи с работата и да носи отговорност.

„Залагам, че ще има промяна в организацията, най-вече по-добър, по-засилен контрол, по-добро взаимодействие с Главна дирекция „Национална полиция" и подобрение на вътрешноорганизационните процеси. Не възнамерявам в момента да уволнявам стария началник", добави Йовчев.

„Мислите ли, че за шефа на столичния КАТ може да има политически натиск. Ако стигнем дотам, значи нещата въобще не са добре. А и мисля, че досега доказах, че не съм човек, който се поддава на какъвто и да било натиск, камо ли политически", продължи коментара си министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай