Йотова: Това, че няма кворум не означава, че има криза

Няма никакви причини да се иска оставката на Цветлин Йовчев, смята евродепутатът

Йотова: Това, че няма кворум не означава, че има криза | StandartNews.com

София. „В момента не съм разтревожена. Големите ми страхове бяха преди 2 месеца. Притеснявах се как ще тръгне парламента. Това, че не се е състоял кворум три пъти подред, не означава, че има криза. Това заяви евродепутатът от БСП Илияна Йотова пред Нова телевизия.

„Парламентът не е заболял до степен, в която трябва да се реже... в Италия ситуацията в момента е много по-тежка", категоричен бе евродепутатът.

"Може би е време„Атака" да се ситуира някъде в крайната десница, такава каквато има господин Фараж в Англия или госпожа Люпен във Франция. Единственото „престъпление" на „Атака" по отношение на кворума е, че идват на работа. За мен най-големят рекламен агент на „Атака" се казва ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов", заяви Йотова.

„Няма никакви причини да се иска оставката на Цветлин Йовчев, Смятам, че МВР в момента предприема една след друга стъпки, които са в много правилна посока. Има напрежение спрямо бежанците, но диалогът за тях все още не е започнал. 23 години няма идилия в БСП. Има различни възгледи за начина на работа. Един от най-големите критици на Тройната коалиция не беше Борисов, а собствената ни партия", категоричен бе евродепутатът от БСП.

„Никой не иска да изключи Татяна Дончева от БСП. Въпросът с лобито на Първанов е много важен. Но ако не излезе реална полза от дискусионните клубове, които той, те няма да имат успех", завърши Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай