Йотова отново нападна Цветанов

Йотова отново нападна Цветанов | StandartNews.com

Пазарджик. Втора атака в рамките на два дни предприе водачът на листата на "Коалиция за България" в 13-ти МИР Илияна Йотова срещу Цветан Цветанов. Тя сравни необходимостта от хвърлянето на "100 милиона лева за подслушване, вместо за здравеопазване". "Това е страшно, управляващите през тези четири години се опитаха да унижат българския лекар", това заяви Йотова на среща с медици във велинградската МБАЛ следобяд в четвъртък.

Според нея най-тежката грешка на ГЕРБ е именно в здравеопазването и точно заради тази важна за българите и за всички хора част от житието ГЕРБ нямал право да управлява. Според нея причината за провала е в цялостната липса на виждане за тази сфера, а оттам и в честата смяна на министри, които са били или некомпетентни, или неподходящи.

Според водача на листата в Пазарджишко държавата не е внасяла осигуровки на пенсионерите, безработните и студентите. Забравила е военослужещите, а лекарската професия се е превърнала в една от най-низвергнатите. Според Йотова е необходимо веднага да се създаде фонд за лечение на бедните и уязвими слоеве от населението.

"Необхдимо е да се осигурят и средства за общинските болници в трудно достъпните райони, какъвто е вашият, Велинградският", обърна се към медицинските лица Илияна Йотова.

Според нея системата е занемарена, а доказателство за това е и спешната медицинска помощ. Йотова и нейните подгласници Георги Мърков, Йордан Младенов и Георги Янчев се срещнаха и с възрастни хора с увреждания по тяхна лична молба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай