Понеделник,

Йотова: Трудно е. Но си връщаме държавата

От: Редактор -
Йотова: Трудно е. Но си връщаме държавата
A
A
A

"Народ, роден от словото, който носи едни от най-старите държавни традиции, няма как да не върви към светли бъднини. Цялата ни история върви натам. Имаме с какво да се гордеем... Това е празникът, който ни събира най-много, независимо от политическите ни убеждения, от обществото, в което живеем, от това дали сме тук или в чужбина". 

Това каза на 24 май пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. И допълни, че "будители има във всички години и по всяко време". 

В предаването "12+3" тя подчерта, че да направим България уютна за живот държава - това е обща задача. 

"Няма как да не забележим, че през последните дни, откакто е служебният кабинет, много неща се променят за добро. Връщаме си държавата, нормалните отношения между институциите, нормалните отношения между управляващите и гражданите. По съвсем различен начин е диалогът между тези две групи - прозрачно, честно, да, трудно е, но хората ще разберат изпълнителната власт". 

"Европейската комисия работи много интензивно със служебния кабинет и с някои министерства, които са в основата на плана. Служебният кабинет продължи да работи и с експертите, които стоят зад плана... Важното е до края на служебния кабинет планът да бъде изпратен и успешно защитен пред Европейската комисия". 

Вицепрезидентът изрази оптимизъм, че България ще успее да се изрази правилно и експертно защо е такава позицията ѝ спрямо въпроса с Република Северна Македония. 

Тя посочи, че пътят и на Албания, и на РСМ е в Европейския съюз, а "България трябва да е лобистът за Западните Балкани". 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички