Йорданов: Титаните на морала предадоха протеста, пазят Гешев!

Зам.председателят на ИТН обръсна главата си като "Хъшовете" през 1998 г.

Йорданов: Титаните на морала предадоха протеста, пазят Гешев! | StandartNews.com

Изправи се БГ! И каквото там следва са предатели. Те предадоха протеста. Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в предаването "Лице в лице" по бТВ.

Това е предателство от тяхна страна. Всичко, което договорихме по време на разговорите, беше една прекрасна програма с цели. Това включва съдебна реформа, преизчисляване на пенсиите и т.н. Сега тези неща няма да се случат, защото една от така наречените партии на протеста извърши предателство. Предаде исканията, предаде хората, които протестират и целия протест, категоричен бе Йорданов.

Според него със своите действия групата на Манолова, Хаджигенов и Дончева пази главния прокурор Иван Гешев на поста му. Осигуриха му още няколко месеца комфорт, каза Йорданов.

Титаните на морала - Манолова, Дончева, Хаджигенов осигуриха комфорт на Гешев. Иван Гешев може да е спокоен за съществуването си в следващите месеци, заяви Йорданов. По думите му "адвокат Хаджигенов се е "жертвал за министерско кресло", а на всички е известно политическото минало на Мая Манолова и Татяна Дончева в БСП и как благодарение на поправката "Ванко 1" рапърът сводник е излязъл от затвора.

Попитан защо е преговарял с тези хора за подкрепа на проектокабинета на ИТН, след като е знаел всички тези неща за тях, Йорданов отговори, че са виждали в тях потенциални партньори, защото "имаше по-голям враг - моделът "ГЕРБ".

"Ние няма да изтеглим Петър Илиев, той е прекрасен юрист, един от малцината, който е печелил дела срещу Конституционния съд. Хайде всеки да си гледа неговата партия. До колкото знам, Петър Илиев няма никакви взаимоотношения с Барбадос. Почетен консул не е дипломатическа, нито държавна длъжност. От нея няма правни последици", заяви още Тошко Йорданов.

Обвиненията в плагиатство се доказват само в съда. Не приемаме становището на някаква етична комисия, членове на която са в политическа партия и която си е променила наскоро правилата за работа. Това е ред "другарски съд", заяви Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай