Йордан Йовчев ще отговаря за спорта

Йордан Йовчев ще отговаря за спорта  | StandartNews.com

София. Йордан Йовчев ще остане заместник-министър в Министерството на младежта и спорта. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна на днешното заседание, което трябва да гласува кабинета "Орешарски".

Tой отговори на критики на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че професор по синтаксис ще оглави Министерството на младежта и спорта.

"Министерството е с разширена функционалност, тя предполага фигурата на хуманитарист, от което няма да страда спортът, защото за спорта ще отговаря Йордан Йовчев", заяви Местан.

"Г-н Цветанов, Мишо Бирата подходящ ли е за министър на спорта. Отишъл си е при странни обстоятелства. Бил съм критичен към вашето управление, но не съм си позволявал да ви укоря, че в качеството си на физкултурник, сте се грижили за сигурността на страната или че пожарникар е министър-председател. Да, може и физкултурник да е министър на вътрешните работи, стига да управлява разумно, а не крадливо", посочи лидерът на ДПС, обръщайки се към Цветан Цветанов.

Министър на младежта и спорта в правителството на Пламен Орешарски е Марияна Василева Георгиева-Бенчева, която е професор по синтаксис в ИБЕ - БАН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай