Йордан Цонев: И с бъклица да ни канят, няма коалиция с ГЕРБ

Нито една партия няма да има повече от 85 мандата, прогнозира депутатът

Йордан Цонев: И с бъклица да ни канят, няма коалиция с ГЕРБ | StandartNews.com

Варна. ДПС категорично няма да влезе в коалиция с „Атака”, а сега към нея прибавяме и ГЕРБ, обяви във Варна председателят на Парламентарната група на ДПС Йордан Цонев. Дори да ни поканят, да дойдат с бъклица, хляб и сол, с хляб и мед, няма да се коалираме, категоричен бе той. Според него и две партии няма да могат да направят коалиция в следващия парламент, за да управляват. Социологическите проучвания показват, че нито една партия няма да спечели мнозинство, а според мен нито една партия няма да има повече от 80-85 мандата в следващото Народно събрание, посочи Цонев и добави, че алтернативата е ширококоалиционен кабинет.

Първостепенна задача на  ДПС е да участва в свалянето на ГЕРБ от власт, посочи депутатът.

И Станишев, и Костов, и Волен Сидеров говорят това, което ние говорим от 4 години, подчерта Цонев. Според него сега са започнали да говорят същото и партии, които са подкрепяли този кабинет в първите 2 години. ДПС  е да се спази Законът за референдумите и след като са събрани 750 000 гласа, е трябва да се пренебрегва суверена и неговото желание за референдум, каза в заключение Цонев.

По-рано днес председателят на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев обвини управляващите, че готвят манипулация и дори фалшификация на парламентарните избори догодина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай