Цонев: Не искаме дългата ръка на Прокопиев в кабинета

ДПС не участва в преговорите, каза зам.-председателят на Движението

Цонев: Не искаме дългата ръка на Прокопиев в кабинета | StandartNews.com

"Не участваме в преговорите. Поканиха ни на една единствена среща. Ние в експертните разговори не участваме". Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев пред Нова тв тази сутрин.

„Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което виждаме ни отдалечава от съставянето на правителство. Защото политическата немощ на преговарящите се крие зад мантри „Далеч ДПС”. ДПС не е участник в преговорния процес. Получихме една куртоазна покана, срещата продължи 30-40 минути.”, каза Цонев.

"На тази единствена среща ни казаха, че не ни искат подкрепата, ние казахме: "добре". Чакаме края на преговорите, да видим какво ще съставят, какви имена ще има. България трябва да има правителство в тези тежки времена и ако трябва да дадем нашия принос това да стане, ще го направим”, обясни още зам.-председателят на Движението. И категорично заяви: „Но не искаме да виждаме дългата ръка на Прокопиев.”

"Двамата служебни министри - на финансите и икономиката, са негови, на Прокопиев. Не искаме да виждаме дългата му ръка в новия кабинет, а те изпълняват неговите политики. Тук лъсва целият модел на задкулисието, с което искаме да се борим. Ако искаш да се правиш на държавник, излез от задкулисието като мъж, където стоиш като тлъст котарак. Както ние сме имали глупостта да излезем в политиката с лицата си", заяви още Цонев.

Йордан Цонев коментира и разследването по закона "Магнитски".

"Искаме да знаем къде Делян Пеевски е назначавал свои хора и какво общо има с паспортите", каза народният представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай