Явор Божанков изригна. Кого нарече "тъп популист"

Проблемът на България не е украинският внос, посочи депутатът, който сега е от ПП

Явор Божанков изригна. Кого нарече "тъп популист" | StandartNews.com

Доскорошният червен депутат и активист Явор божанков изригна срещу бившите си другари.

Той обвини БСП и "Възраждане" в "тъп популизъм" за исканата от тях забрана за внос на украинско зърно. Депутатът от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България", който напусна редиците на левицата в миналото Народно събрание, обясни, че страната ни има "фундаментален проблем" с контрабандата и черния пазар, не с вноса - тема, по която "копейките" мълчат.

Ето и целият пост на Божанков във Facebook:

"Тъп популизъм на Възраждане + БСП е исканата забрана за внос.

България има фундаментален проблем с контрабандата и черния пазар. Не с вноса. Това е и причина да не ни приемат в Шенген. Това удря родния производител. По тази тема копейките мълчат.

Зърнорпозиводството е субсидиран сектор. И съм абсолютно ЗА да бъде силен.

Но един производител на българско пилешко също иска достъп до евтини фуражи. Как се борят инфлацията и високите цени със спиране на евтин внос е реторичен въпрос.

Понякога свободният пазар има негативи. Все пак посоката - отворени граници и свободна търговия, носят и ще носят значително повече плюсове от колкото минуси за България.

В бизнеса е така - имаше цена за износ 1000 лева на тон. И зърнарите бяха щастливи да изнасят. Не съм чувал да оставят от любов суровина на 300 лева/тон за местния пазар. Изнасят я и печелят. Всички други плачат.

Сега има евтин внос - това е. Имат субсидии и ще се борим да имат адекватна подкрепа. Но всичко с мяра".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай