Ясно преди балотажа: Петелов ще управлява село Теплен

Ясно преди балотажа: Петелов ще управлява село Теплен | StandartNews.com

Балотаж предстои за кметския стол в хаджидимовското село Теплен. Местните хора обаче вече знаят с каква фамилия ще е бъдещият им управник – Петелов. Причината е, че един срещу друг на втория тур в битка за кметския пост ще се изправят двама родственици. Живко Петелов от Местна коалиция „Бъдеще за община Хджидимово" преследва трети пореден кметски мандат, след като на първия тур спечели 45,14% от гласовете на избирателите. Конкурент на досегашния кмет е негов трети братовчед – Бисер Петелов, който е кандидат на ГЕРБ и получи 38,56%.

„Двамата се поздравяваме, нормални са отношенията ни. Но той няма никакъв опит в ръководенето на кметството. Ако спечели, ще го поздравя от сърце, но нищо добро не чака селището ни през следващите 4 години. Нека победи по-добрият", сподели Живко Петелов. Той признава, че борбата между родствениците зависи и от отпадналия на първия тур Северин Бекяров от Реформаторски блок, който спечели доверието на 16,30% от пусналите бюлетини в хаджидимовското село.

„Правото на моите съселяни е да изберат кой да управлява кметството. Надявам се, че подкрепата за Бекяров ще се пренасочи към мен, защото мога да дам още за развитието на Теплен", твърди досегашният кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай