Караянчева при японския император

Българска парламентарна делегация на двудневна визита

Караянчева при японския император | StandartNews.com

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще бъде приета в понеделник от Негово Величество императора на Япония Акихито в неговия дворец.   84-годишният Акихито ще сдаде престола по собствено желание на 30 април догодина на своя син Нарухито. През 1979 - още като престолонаследник настоящият  император Акихито посети България  заедно със съпругата си Мичико. Караянчева е начело на парламентарна делегация, която е на официално посещение в  Страната на изгряващото слънце на 19 и 20 ноември 2018 г. Визитата е по покана на председателя на Горната камара на парламента на Япония Чуичи Дате, съобщават от пресцентъра на парламента.

В състава на делегацията са заместник-председателят на Групата за приятелство България – Япония Ихсан Халил, членовете на групата Димитър Данчев, Николай Александров и Пламен Христов, както и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Караянчева и водената от нея делегация ще се срещнат с председателя на Камарата на съветниците (Горната камара) на парламента на Япония Чуичи Дате. По-късно Караянчева ще разговаря с председателя на Камарата на представителите (Долната камара) на парламента на Япония Тадамори Ошима.

Българските депутати ще се срещнат с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе. Те ще разговарят също с групите за приятелство с България в Горната и в Долната камара на парламента на Япония.

Програмата на посещението предвижда среща c председателя на Комитета за Европа на японската бизнес федерация Хитоши Очи и с ръководството на Японо – българската асоциация. 

Караянчева ще посети библиотеката на японския парламент, където ще подари книги за културата и историята на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай