Янкова: Парламентът не е заложник на Атака

Янкова: Парламентът не е заложник на Атака | StandartNews.com

София. Парламентът не е заложник на Атака. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от парламентарната група на БСП Дора Янкова по повод днешното заседание на НС. „Ние сме последователни, отговорни парламентаристи. Българският избирател е в тежка криза и иска промяна в законодателството и в живота", обясни тя.

Червената депутатка подчерта, че БСП е отговорна парламентарна сила. „Всички ползваме „Атака" като някакво извинение. Нека влезем в парламента", допълни тя.

„Ще решим на момента дали ще се регистрираме за днешното заседание на парламента. Но не ние сме тези, които да осигуряваме работата на парламента. В момента се разиграва българското общество". Това каза в ефира на националната телевизия депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов по повод съмненията, че и днес ГЕРБ няма да се регистрира в пленарна зала. Той уточни, че ГЕРБ не одобрява парламента в сегашния му вид.

Решението за нерегистрация е било обсъждано предварително, но е взето окончателно преди влизане в зала, когато е станало ясно, че депутатите от Атака ги няма, обясни Горанов. И подчерта, че без партията на Волен Сидеров депутатите отиват на предсрочни избори.
„Ако управляващите си осигурят кворум, ще се регистрираме. Ако Атака не са в зала, ще вземем решение в ход" Това каза депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев в ефира на бТВ за днешното заседание на НС.

„Вчера отидохме на парламентарните банки, за да видим дали мнозинството ще осигури кворум. Ние показваме, че в парламента не се работи. Имахме толкова причини да не влезем в парламента", каза Велчев.

Депутатът от ГЕРБ определи Атака като мандатоносител и недоумява защо нейните депутатите са в Брюксел, а не на работа в София. „Защо при вот на недоверие "Атака" отсъстват, защо са се договорили с председателя на НС и той ги е освободил. Защо никой не пита как се управлява това Народно събрание, какви решения се взеха. Съставени са 23 комисии, с по четирима зам.-председатели, защото депутатите на Атака са 23", допълни Красимир Велчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай