Янев: Правим всичко възможно да няма локдаун

Децата може да се върнат на училище след 10 дни, каза премиерът

Янев: Правим всичко възможно да няма локдаун | StandartNews.com

Всички усилия на служебния кабинет са насочени в посока да не се стига до локдаун. Това заяви премиерът Стефан Янев, който отговаря на въпроси в рубриката "Властта говори! Открито" във фейсбук страницата на Министерския съвет. .

Премиерът Стефан Янев отговаря на въпроси НА ЖИВО

Дневно се тестват по 50-60 хил. души след въвеждането на мерките, а това дава по-мащабен поглед над разпространението на коронавируса. 

Проблемът със здравето и животът на хората от една страна е личен, но ние живеем в общество и трябва да бъдем и обществено отговорни. Не задължаваме никого да се ваксинира, а зеленият сертификат е световна парктика. Ваксината е единственият препарат, който действа срещу коронавируса, в света има поставени 7 млрд. ваксини, добави премиерът.

Стефан Янев каза, че е ваксиниран, но не го е обявил досега публично, защото това е негов личен избор.

Изборите ще бъдат проведени както е предвидено - на 14 ноември, посочи Янев.

Кога децата ще се върнат на училище?

Търси се възможност за тестване на децата със специални щадящи тестове, за да може безопасно децата да се върнат в класните стаи в следващите 10 дни. Родителите ще имат право на избор - тези, които не искат да тестват децата им, могат да оставят децата си да се обучават онлайн, обясни министър-председателят.

"Утре предстои отварянето на офертите за типа тестове. След като се види в какви срокове може да стане тази доставка, предполагам, че до следващите 10 дни учениците ще могат да се върнат в клас", аргументира се той.

Очаквайте подробности!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай