Янев каза кога децата от 5-8 клас тръгват на училище

Служебният премиер отговаря на въпроси на граждани във Фейсбук

Янев каза кога децата от 5-8 клас тръгват на училище | StandartNews.com

В понеделник-вторник ще имаме тестове и за връщане на децата от 5. до 8. клас в училище. Това заяви премиерът Стефан Янев в живо включване във Фейсбук, при което отговаря на въпроси на граждани. По думите му планът за връщането на тези ученици ще бъде направен от образователното министерство, каза той.

Данните от МОН показват намаляване на заразяването на деца. Когато те са достатъчно малко и пандемията в национален план е на ниско ниво, тези мерки ще бъдат отменени, обеща Янев.

Локдаунът, кратък или дълъг, е по-лошият вариант за мерки от зелените сертификати, защити избора на правителството за мерки срещу коронавируса служебният премиер. От началото на служебния кабинет сме казали, че не искаме да затваряме държавата. Локдаунът освен, че може да докара фалити, се отразява и на психологическо ниво и навсякъде е крайна мярка. Надяваме се и го виждаме в последните данни, че мерките дават резултат и вече оздравелите са повече от новозаразените. Трябва да имаме обществено разбиране, че сме потенциални получатели или донори на заразяване и трябва да сме отговорни, каза още Янев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай