Вторник,

Яне и Марешки в общ отбор за изборите

От: Failed to load user -
A
A
A

София. Яне Янев и Веселин Марешки ще играят в един отбор на изборите. Двамата официално обявиха съюза между РЗС и Либералния алианс.

Новата коалиция ще се бори срещу криминализацията и срещу доганизацията на държавата, каза Янев. Той отново заяви, че целта му е да се свика Велико Народно събрание и бъде приета нова Конституция. Новият модел на управление включва съкращаване на държавната администрация с 50%, нов закон за гарантиране на свободата на словото и закон за българските синдикати.

Янев подчерта, че партията му не е патерица на властта и досега не се е коалирала, защото не може да го направи с тези, "които лапат от държавната софра". Искаме да видим министри в българските затвори, каза още лидерът на РЗС.

Председателят на Либерален алианс Веселин Марешки пък мотивира желанието си да се коалира с РЗС с факта, че партията досега не е участвала в управлението на държавата и не носи никаква отговорност за състоянието й в момента. Той представи три основни идеи преди да подпише рамковия договор за създаване на коалицията. Това са здравна реформа, която да насочи парите за здравеопазването към лекарите, пенсионна реформа за гарантирано увеличаване на пенсиите и правила за разгръщането на малкия и среден бизнес.

Новата коалиция ще представи собствена политическа платформа за управление на държавата по сектори до края на годината.

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички