Яка блокада! Камиони и строителни машини затварят София

Тежка техника на пътните фирми блокира центъра на в понеделник

Яка блокада! Камиони и строителни машини затварят София | StandartNews.com

София под блокада утре. Около 3000 души с тежка механизирана техника от около 100 пътни превозни средства ще се явят сутринта на протеста на браншовата камара "Пътища" в центъра на София.

Водачите на тежката техника ще бъдат наказани с глоба от 30 лв., тъй като нарушават Закона за движение по пътищата, съобщи Борислав Муеров, зам.-директор на ГД "Национална полиция". Браншовата камара е подала уведомление към Столичната община за протеста, уточни той.

Заплахите за глоби обаче не плашат протестиращите. По данни на организатора в протеста ще се включат 60 камиона и 40 - строителна техника, които от 08.00 часа до 09.00 часа ще се позиционират  по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“.

Първоночлният сборен пункт ще бъде в 6.30 ч. при "Враня". Тежката техника ще бъде разположена в две колони на пътното платно, за да не се затруднява движението. Около 07.15 - 07.20 ч. колоната ще потегли по бул. "Цариградско шосе" и после по бул. "Цар Освободител" и ще бъде паркирана на крайната точка - в отсечката на бул."Цар Освободител" и ул. "Раковски".

От 07.00 ч. до 12.00 ч. на 11 октомври се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл."Александър Първи".

От 8.00 ч. до 12.30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Цар Освободител" между ул. "Георги С. Раковски" и бул. "Дондуков".

СДВР е създала необходимата организация за безпроблемното преминаване на механизацията към протеста. Ще бъдат ангажирани всички сили на "Пътна полиция" и "Охранителна полиция на СДВР" за нормалното протичане на мероприятието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай