"Я да си затварят устата!" Борисов вбесен

Защо го изгонихме от ГЕРБ? Защото има смъртен случай, каза лидерът на партията

"Я да си затварят устата!" Борисов вбесен | StandartNews.com

Журналистка на телевизия вбеси бившия премиер Бойко Борисов с провокативен въпрос. 

Лидерът на ГЕРБ даде пресконференция, на която коментира кризата с газа и ситуацията, в която е поставена държавата в резултат на управлението на правителството Кирил Петков и Асен Василев. 

Борисов настоява компетентните органи да разследват бившия премиер за престъпна умисъл по повод изказванията му за това, че умишлено не е подписал договори за газ. 

Брифингът обаче не приключи мирно и спокойно, а лидерът на ГЕРБ напусна залата видимо разгневен, съобщи Блиц.

Причината за раздразнението на Борисов се оказа провокативен въпрос на журналистка, който бе зададен, когато пресконференцията вървеше към своя край.

Репортерка от Нова тв цитира твърдение на служебния регионален министър Иван Шишков.

"В "Здравей България" регионалният министър Иван Шишков обвини ГЕРБ, като бивши управляващи, че не са изготвили проекти за магистрала "Хемус", а само са раздавали напред пари и оттам идва проблемът", заяви журналистката.

"Архитектът Шишков, когато беше главен архитект на "Триадица" от ГЕРБ, ГЕРБ беше готина. Я да си затварят устата! Защо го изгонихме от ГЕРБ? Защото има смъртен случай! Е, какво очаквате да каже сега", попита сърдито на излизане от залата Борисов.

Иван Шишков бе главен архитект на район "Банкя" в Столична община между 2002 и 2008 г. , а от 2008 до 2021 г. заема поста главен архитект на "Триадица".

Той бе принуден да напусне ГЕРБ и поста главен архитект след фаталния инцидент на бул. "Иван Гешов" през февруари 2021 г., когато 16-годишно момче беше убито от токов удар заради оголен кабел на незаконен павилион пред входа на болница "Св. Иван Рилски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай