Възраждане с 5 условия. Костадинов каза ще има ли избори

Костадин Костадинов каза идват ли избори

Възраждане с 5 условия. Костадинов каза ще има ли избори | StandartNews.com

- Г-н Костадинов какво следва след излизането на ИТН от управляващата коалиция? Кабинет на малцинството, втори кабинет в рамките на 47-ото НС или нови избори?

- Най-логичното и най-желаното от българското общество е да има нови избори. Всичко останало ще бъде продължаване на една абсолютна агония, която обслужва само и единствено чужди национални избори и интереси. Очевидно е, че това правителство повече не може да представлява никого другиго, освен себе си и Американското посолство, което го е назначило. От друга страна друг кабинет в този състав на НС  не е невъзможен, но би бил още по-малко легитимен и този, който в момента ни управлява.

- Появиха се коментари на социолози, че "Възраждане" може да стане новият златен пръстен в парламента. Възможно ли е това?

- Още преди 6 месеца обяснихме, че ние участваме в политиката, не за да вземаме постове и да получаваме облаги от властта, а за да можем да осъществяваме своите политики.

В момента има 5 важни неща, които смятаме, че могат да бъдат осъществени във възможно най – скорошен и бърз порядък, за да може България да тръгне напред. И тези 5 неща седят в основата на разговорите на когото и да е било, който иска да седне да преговаря с "Възраждане".

Първо - трябва да се изтегли планът за въвеждане на еврото и да се заяви ясен и категоричен политически ангажимент, че никога българският лев няма да бъде премахван като официална валута в нашата страна.

Второ - пълно прекратяване на договора за предоставяне на военни бази на САЩ от нашата страна.

Трето - незабавно съставяне на широк преговорен екип, включващ представители на всички политически сили в страната. За предоговаряне на членството на България в ЕС.

Четвърто - референдум за членството на България в НАТО.

Пето - незабавно вдигане на санкциите срещу руската федерация.

- Ще може ли да бъде приета актуализацията на бюджета и в какъв вариант - този на Асен Василев или бюджет на опозицията, подкрепен от ИТН?

"Възраждане" няма да подкрепи бюджета на Асен Василев. Имаме и свое предложение вътре, така че ще настояваме те да бъдат включени и приети. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай