Сряда,

"Възраждане" представиха на президента своя лек срещу кризата

От: Стандарт -
2083
"Възраждане" представиха на президента своя лек срещу кризата
A
A
A

„Според нас основният и най-бърз начин за преодоляването на кризата, предизвикана от действията и бездействията на сегашния кабинет, са предсрочните избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре”. Това заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов по време на консултациите при президента Румен Радев.

„Благодаря, че сте изключително бърз в действията си, както са предвидени по Конституция, защото тя Ви дава възможност сами да преценявате сроковете, а вие в момента действате по начин, по който показва че действително сте загрижен за ситуацията и за изхода от политическата криза”, каза още той.

От партията смятат, че България няма време за губене.

„Най-добрият начин за излизане от кризите и за връщането поне отчасти на доверието на българските граждани към парламентаризма са новите изори. Този парламент е напълно изчерпан”, посочи лидерът на „Възраждане”.

По думите му не смятат, че бихме могли да имат каквито и да е разговори с която и да е политическа сила. „Особено пък след гласуването за Северна Македония, където ясно, за пореден път, се очертаха не червени линии, а буквално разломни камиони между нас и всички останали в парламента”, добави Костадинов.

Според него в момента обществените нагласи не са същите като от преди 6-7 месеца. „Ситуацията е динамична не само в България, но и в света. Ако ние искаме да бъдем на висотата на очакванията на българския народ към нас, хората които претендираме че имаме качествата да водим народа, трябва да идем на пореден изпит за доверие”, категоричен бе той.

„Ако вие прецените да дадете третия мандат на „Възраждане”, ние ще го върнем веднага именно с оглед на това, че не бива да се губи време. Трябва да има ново правителство преди началото на зимата”, добави той.

Президентът Радев му благодари и се обърна към медиите: „Цикълът на консултации завърши, предстои връчване на мандат на първата политическа сила".

Очаквайте подробности!


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички