"Възраждане" поиска оставката на Тагарев. Призова за ясна позиция за българите в Украйна

Костадинов с декларация от трибуната

"Възраждане" поиска оставката на Тагарев. Призова за ясна позиция за българите в Украйна | StandartNews.com

Парламентарната група на „Възраждане“ отново настоя от парламентарната трибуна за оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев и поиска ясна позиция от Министерството на външните работи за нарушените права на българската общност в Украйна.

Декларацията направи Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“  и председател на парламентарната група. Той запозна аудиторията със случая на Сергей Димитриев, който е наказан с акт от езиковия омбудсман, че не е говорил държавния език на Украйна. Глобата не се обжалва - достатъчно е някой да те чуе и да изпрати донос, добави Костадинов.  По думите му такива практики има към унгарското и румънско малцинство, но страни като Унгария и Румъния не позволяват такова отношение към своите сънародници.

В декларацията Костадинов отново припомни, че Тагарев е бил служител на посолството на Украйна и заяви, че една седмица, след като от "Възраждане" са поискали оставката му, министърът е назначил свой колега от държавните служби на Украйна - Калин Димитров, за шеф на "ТЕРЕМ", пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай