Вторник,

Възраждане бесни за решетките в парламента: Махнете ги!

От: Рачо Рачев -
1238
Възраждане бесни за решетките в парламента: Махнете ги!
A
A
A

Да бъде ограден с метални решетки парламентаризмът е позорно. Народното събрание (НС) не може да бъде постоянно оградено с метални преграждания, обяви в декларация от името на парламентарната група на "Възраждане" депутатката Елена Гунчева.

Припомняме, че поставянето на металните решетки, което се случи вчера предизвика разнопосочни реакции и престрелки между управляващи и опозиция. Дискусията се водеше главно във Фейсбук и подлуди интернет, преди да прескочи в медиите.

Страхът на управляващите от хората, само месеци след избирането им във властта, преминава в нелогични и позорни действия, които показват единствено несигурност и желание за конфронтация, добави Гунчева. Срамно е народните представители да се страхуват от народа си, каза тя.

На 18 май на официалния вход на Народното събрание са поставени тежки метални решетки, неизвестно по чие разпореждане и без знанието на народните представители, обясни Гунчева повода за изявлението. Сградата на НС е исторически, културен и архитектурен паметник от национално значение, подчерта тя и добави, че никой председател на парламента не си е позволявал да сложи решетки на сградата-символ на парламентаризма и демокрацията.

Поставянето им показва страх и неуважение към народа, който е избрал всички нас, заяви Елена Гунчева. По думите й българското правителство и НС трябва да работят в интерес на България и българския народ и тогава няма да се страхуват от гражданите, които са ги избрали.

Представителката на "Възраждане" отбеляза, че поставянето на метални решетки на официалния вход на НС е предизвикало и остри негативни реакции сред хората, българските общественици и политици. Недопустимо е подобно еднолично решение да бъде заплаха за обществения ред, се казва в декларацията на политическата сила. Затова от "Възраждане" настояват незабавно да бъдат премахнати решетките и инициаторът за тях да се извини на депутатите и българския народ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички