"Възраждане" бесни, имало ревизия на френското предложение

Днес ще внесем сигнал в прокуратурата за извършена от Петков злоупотреба със служебно положение, каза Костадин Костадинов

"Възраждане" бесни, имало ревизия на френското предложение | StandartNews.com

Днес ще внесем сигнал в прокуратурата за извършена от Петков злоупотреба със служебно положение, каза в НС лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, цитиран от БНТ.

"Сега за едно друго предателство - когато се водиха преговорите за Македония, решенията, които вземахме са еднолични. С вдигането на ветото и прехвърлянето на нашите субективни права върху Франция, ние се отказахме да определяме какви биха били рамките на преговорния процес.

Вчера научихме, че Макрон е изпратил предложение в Скопие, което е ревизирано. Макрон казва, че е намерил компромисен вариант - тогава останахме с впечатление, че това е компромисът. Оказа се, че има компромис на компромиса.

Това, че е извършено национално предателство, цяла България го разбра. Ние ще внесем предложение за анулиране на взетото решение. Ще поискаме от Външно да се запознаят с новите обстоятелства. Ще настояваме да не се подписва протоколът", каза Костадинов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай