Възможно ли е? Думите на Хр. Иванов към ПП

Даде съвет как да се управлява държавата

Възможно ли е? Думите на Хр. Иванов към ПП | StandartNews.com

Няма нещо в записа, което да се различава от това, което казваме. Този запис се превърна в опорна точка, каза в предаването "Панорама" по БНТ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод записа от разговор на депутати от ДБ, излязъл по време на преговорите за съставяне на правителство с третия президентски мандат и обявен от "Има такъв народ" като причина да напусне преговорите.

Той коментира и предложението на ДБ за голяма дясна коалиция.

Колегите в ПП имат нужда от своето време, за да формират решението си. Те трябва да получат времето и спокойствието да вземат решенията си. Да влизаш в нова коалиция е като да местиш от къща в градина в блок със съседи.

Коалициите не са лесен процес, но точно защото ДБ е успешна коалиция, искам да кажа, че става въпрос за концептуален въпрос – дали се затваряме в тесен кръг на вземане на решения, или ще заложим на промяна, на широк формат на вземане на решения, посочи съпредседателят на ДБ.

За да продължим промяната, ПП трябва да се обърнат към тези, които започнаха промяната – демократичната общност. Това се десетилетия, генерации, които надхвърлят партиите. Това са хората, които гарантират дълготрайната посока на страната.

Именно към тях трябва да се обърне една бъдеща заявка за управление, подчерта Христо Иванов..Само по този начин, като не делим тези хора, можем да решим двата въпроса за войната и за корупцията, които са свързани

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай