Вучков: Няма да позволя МВР да се ползва за реваншизъм

Вучков: Няма да позволя МВР да се ползва за реваншизъм | StandartNews.com

София. "Няма да позволя да се ползва МВР нито за някакъв политически реваншизъм, нито пък за партийно-пропагандни цели", заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по БНТ. "Поехме отговорност и нека да опитаме с по-голямо разбирателство да свършим нещо, включително и в МВР, пък следващите избори ще покажат дали сме били прави или не", каза Вучков.

"Аз се чувствам относително спокойно, но мира нямам от много проблеми, които ми се струпаха", призна министърът на вътрешните работи.

"И цивилно, и военно разузнаване, и НСО си работят по стародавен обичай, защото нямат законова база. Това трябва да се промени", заяви Вучков. Той е убеден, че по този повод ще се намери максимално политическо съгласие в Народното събрание. Вътрешният министър припомни някои случаи от последната година и половина, когато службите са използвани за политически цели и политическа пропаганда. "Имаше опорни точки на парламентарен секретар на Вътрешното министерство, по сведения на депутати от БСП, които бяха лансирани, за да се дискредитират протестиращите и да се бие по опозицията", заяви Веселин Вучков.

"Законите за спецслужбите са минали на първо четене и само 3 дни не стигнаха на 41-ото Народно събрание да бъдат приети, аз го смятам за исторически дълг, че трябваше да го направим тогава", припомни Вучков.  "Сега ми се струва, че може да се намери консенсус", каза той. По думите му на дневен ред по-скоро стои законът за ДАНС и законът за МВР.

На въпрос за връщането на БОП в МВР, министърът отговори, че ГДБОП трябва да намери своето естествено полицейско място, защото е изкуствено пришит към ДАНС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай