Въпрос за 30 милиона към Нинова

Дала ли е Нинова 30 милиона лева на Михаил Миков да сдаде поста лидер на БСП, попита Биков

Въпрос за 30 милиона към Нинова | StandartNews.com

След седмично затишие, депутатът от ГЕРБ Тома Биков се върна на политическата арена с гръм и трясък и с въпрос, който може сериозно да разклати столетницата. Дала ли е Нинова 30 милиона лева на Михаил Миков да сдаде поста лидер на БСП, попита Биков на специална пресконференция заедно с колегата си Спас Гърневски. Депутатите от ГЕРБ имали информация за подобно предложението на червената шефка, на което не можело да се откаже.

Нинова смени на председателското място В БСП Михаил Миков през 2016-та година като спечели партийния вот с гласовете от Пловдив и Варна с подкрепата на местните лидери Георги Гергов и Красимир Янков. Още тогава се заговори, че е имало тайна договорка за оттеглянето на Миков, който освен, че беше близък с председателя на ПЕС Сергей Станишев, водеше и доста по-баласнирана опозиционна политика.

На въпроса откъде са дошли тези пари и какви ангажименти са били поети, Гърневски заяви, че с интерес и той чака тези отговори. Според него БСП е партия, която непрестанно губи избори и предвид това цената изглежда прекалено висока. Знаем обаче, че в червените редици има толкова милиардери, че тази цена е "жълти пари за политическата върхушка и за тях такива суми вероятно са нормални", заяви още пловдивският депутат.

Тома Биков каза още, че ако соцлидерката Корнелия Нинова е била депутат от ГЕРБ, досега да е подала оставка 10 пъти, но понеже етичният стандарт в БСП е на по-ниско ниво, от ГЕРБ можели само да задават въпроси. Според него в момента има фронт срещу управляващото мнозинство, но "българските граждани няма да позволят страната да потъне в хаос, както иска Нинова и приятелите й".

Гърневски отново нападна червената шефка за приватизацията на "Техноимпекс". При нас идват хора и питат къде е архива на това дружеството, защото са работили там дълги години и сега не могат да си извадят документи да се пенсионират, каза депутатът.

Да застане тази госпожа, която като ангел небесен цялата в бяло обикаля с черната кобила страната и сее отрова сред обществото, да даде отговори на всички тези въпроси", призова той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай