Война с президента? Горещо от Паргов

Той не прогнозира коя политическа сила ще получи третия проучвателен мандат от Радев

Война с президента? Горещо от Паргов | StandartNews.com

БСП няма полза от война с президента, заяви общинският съветник от БСП Калоян Паргов в студиото на "Денят ON AIR". 

"Войната между институциите и политическите партии, в случая с президента, е ненужна. Най-малкото на БСП ѝ е нужна. Не си научихме урока и настъпваме една и съща мотика 2 пъти. 2020 г. ни струваше скъпо", коментира Паргов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му на евентуални нови избори избирателите ще гласуват на база оценката върху последните 6 месеца управление на държавата, а не дали някой е с президента или не.

Паргов не прогнозира коя политическа сила ще получи третия проучвателен мандат от Радев.

"Въпросът е доколко десните могат да преглътнат в основата да бъде ляв премиер и БСП да бъде водеща. БСП показа, че може да преглътне. Въпросът е ДБ ще преглътне ли Нинова и БСП да са начело. Другият въпрос е дали от ИТН, със своите условия, ще се включат, дали БСП ще бъде водеща и ще успее ли да ги обедини. За ИТН и ДБ можем да направим сходни заключения", добави Паргов.

Според него в основата на промяната в държавата е Радев с вдигнатия юмрук на протестите срещу ГЕРБ.

"Въпросът е какво прави БСП в тази компания сега, имаше червени линии, които бяха заобиколени. БСП остана в изолация, гласувайки "против" или "въздържал се". Като например по въпроса със санкциите срещу Русия - те не решават, а задълбочават проблемите", каза общинският съветник от левицата.

Той не е убеден, че "Топлофикация София" ще има газ за предстоящия отоплителен сезон.

"Повтаря се, че руснаците са ни затворили вратата и ние затова търсим алтернатива. Но кой първи каза, че няма да води преговори с "Газпром"? 6 месеца Европа е раздирана от евроатлантическите си ангажименти и личните ангажименти. Оказа се, че ние сме по-големи евроатлантици и от папата. България беше използвана -  една "пробна" държава да види как ще реагират руснаците", коментира Паргов.

Той прогнозира тежки месеци за БСП. "Дай Боже, да не се налага да плащаме чужди сметки, така както с наши решения легитимирахме решения, които не са присъщи за левицата", уточни Паргов.

Той коментира и катастрофата в София, при която загинаха две млади жени. Според него през последните години се демонстрира неуважение към институциите и законите. 

"Ако трябва да пазим минута мълчание, трябва по 24 часа да стоим прави, за да почитаме подобни жертви вследствие на подобна небрежност", добави Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай