Воля се възмути от езика на омразата на Каракачанов

Езикът на омразата няма да доведе до нищо добро, заяви в парламента лидерът на "Воля" Веселин Марешки в декларация от името на групата. Повод за декларацията са думи на Красимир каракачанов за с. Войводиново...

Воля се възмути от езика на омразата на Каракачанов | StandartNews.com

Езикът на омразата няма да доведе до нищо добро, заяви в парламента лидерът на "Воля" Веселин Марешки в декларация от името на групата. Повод за декларацията са думи на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов относно случая в с. Войводиново.

Станахме свидетели заради краткотрайни и съмнителни вдигания на личен рейтинг да поставяме на карта съдбата и етническия мир на България, обявявайки, че заради едно престъпление, извършено от конкретни хора, едва ли не част от българския народ са престъпници, коментира Марешки. Той подчерта, че от "Воля" се противопоставят на езика на омразата, който би могъл да създаде проблем с непредвидими последици.

Хора, които са готови да направят престъпна група за продажба на българско гражданство, не могат да разберат какво им говорим ние от "Воля" и за какво си мислят българските граждани, отбеляза Марешки. По думите му някои формации вкарвали лобистки закони и правели корупционни схеми. Да слязат на земята, да спрат с превъзбудата, призова Марешки. Нека всички внимателно си вземем поуки от прехода, от грешките, които са правени, да отрежем лошите неща и да останат здравите сили, които да направят България една процъфтяваща държава, каза още той.

Очевидно г-н Марешки политическа теза не може да извади, но това да повтаря лъжи, клевети, обвинения в престъпления, не трябва да се допуска, заяви в отговор зам.-председателят на ПГ на Обединените патриоти Искрен Веселинов. Той се обърна към водещия заседанието Явор Нотев с молба да не допуска подобни декларации. Декларациите от името на група са изявления, които би трябвало да имат някакъв политически характер, политическа теза и да бъдат нещо смислено като последователност от изречения, посочи Веселинов. Според него явно за Марешки е характерен "един долен клеветнически нагон". Ако има доказателства за престъпления, редно е да подаде сигнал в прокуратурата, а не да върти една и съща грамофонна плоча от трибуната на Народното събрание без да има каквито и да е доказателства и каквито и да е намерения да сезира компетентните органи, защото знае, че са лъжа, каза още Веселинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай