Волен вика Сретен да разкаже за Бойко

Волен вика Сретен да разкаже за Бойко  | StandartNews.com

София. 11 години след като бе екстрадиран от България, сръбският наркобос Сретен Йосич отново може да дойде в София. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че кани Йосич в парламентарната комисия по корупция. Сърбинът трябва да разкаже в какво се е изразявало познанството му с Борисов и какви са били общите им интереси.

През април 2009 г. Йосич взриви българската общественост след изявление пред Белградския окръжен съд. "В България се чувствах сигурно, защото бях под защитата на разузнавателния сектор на Бойко Борисов, който по-късно стана кмет на София", обяви тогава Йосич. У нас моментално бе създадена временна комисия с председател Христо Бисеров, която разследва при какви обстоятелства Йосич е пребивавал необезпокояван в София. От Белград пък обявиха, че ще извикат Борисов да свидетелства пред съда. Накрая комисията "Йосич" не успя да установи нищо конкретно, а сърбите се отказаха да призовават Борисов, който междувременно стана министър-председател.

Името на Йосич изникна и от делото "Килърите". Дори адвокатът на Петър Стоянов-Сумиста настоя съдът в Шумен да призове сърбина, за да каже дали е давал поръчка за убийствата на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Другият подсъдим по делото Васил Костов-Васко Кеца заяви пред съда, че е присъствал на среща в столицата, в която са участвали Милчо Бонев-Бай Миле, Сретен Йосич, Бойко Борисов и Стоил Славов-Телето. На нея е обсъдено как Борисов да бъде назначен за главен секретар на МВР, за да може да прикрива наркотрафика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай