Вокал на "Българе" опонира на ГЕРБ

Вокал на "Българе" опонира на ГЕРБ | StandartNews.com

Солистката на ансамбъл "Българе" Албена Вескова е издигната за депутат от партия Средна европейска класа на бургаския бизнесмен Георги Манев.

Независимо че ансамбълът има договор за предизборната кампания на ГЕРБ, Вескова е решила да им бъде опозиция. "Възможно е повече да не съм солистка на ансамбъла, но ще рискувам. Това, че имаме договор с ГЕРБ, не ме обвързва, защото аз съм индивидуална личност и избирам към коя партия да отида", обясни Вескова. Шефът на "Българе" Христо Димитров обясни за "Стандарт", че Вескова не участва в кампанията на ГЕРБ, не е постоянен солист, а само при нужда. И влизането й в политиката няма да се отрази на договора на ансамбъла с партията на Бойко Борисов. Вескова е бивша съпруга на Димитров - още нямали развод, но от 2 г. били разделени. От ГЕРБ потвърдиха, че договорът с "Българе" за кампанията остава.

От същата партия е издигнат и доскорошният артистичен директор на ансамбъла Николай Божков, който е водач на листата в Перник. "От четири месеца не съм в ансамбъла", призна вчера Божков. Групата е традиционен партньор на ГЕРБ още от 2007 година. Вескова е пяла за последно по време на кампанията на ГЕРБ за местните избори през 2011 г. в Правец, става ясно от сайта на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай