Водния цикъл - цел №1 на Калин Каменов

Водния цикъл - цел №1 на Калин Каменов | StandartNews.com

ВРАЦА

Име, партия: Калин Каменов, ПП ГЕРБ

Зодия, девиз: Рак, „Който иска да свърши работа – търси начин, който не иска - намира оправдание"

Цели за управление в следващите 4 години: В различни иницитиви под надслова „Аз обичам Враца", много пъти със съмишленици сме обновили, почистили, пребоядисали над 20 детски и спортни площадки, засадили са дръвчета или са дарили тетрадки на нуждаещи се деца от общината. Друга важна стъпка е хилядите напуснали Враца, за да търсят работа и по-добър живот в големите градове и в чужбина, да се върнат в родния ни град. И бих им дал пример със себе си - да работя във Враца и да променя града си. Смятам, че правилния начин на управление е да имаш два плана – краткосрочен за следващите 2-3 години с най-належащите задачи и дългосрочен в перспектива поне за 10 години. Всичко, което един кмет прави трябва да се вписва в дългосрочния план, да запълва парче по парче цялостната картина за това как трябва да изглежда Враца след 10 години. Работата на парче, за да се изкара мандата е безсмислена. За да развиваме Враца и да върнем младите си хора тук, ни е необходима добра бизнес среда и възможности за нови инвестиции. За да се случи това е необходима качествена инфраструктура и добро образование, ориентирано към нуждите на бизнеса. Най-голямото предизвикателство ще бъде инфраструктурата на града, това е и най-належащия проблем. За да се захвана с него обаче той трябва да се завърши качествено проектът за Водния цикъл на Враца. Това е най-големият проект във водния сектор в България, неговото финансиране е на стойност 136 млн. лв. За съжаление Водният цикъл на Враца няма да приключи успешно в този програмен период. До момента по информация от МОСВ са изпълнени едва около 50% от дейностите, един от етапите му – довеждащ водопровод – дори не е започвал. Враца трябва да прехвърли неизпълнените дейности за финансиране в следващия програмен период. За мен случващото се е недопустимо. Не може да имаш финансиране в такъв обем, което би ти позволило да решиш проблема с водоснабдяването и канализацията на града, който съществува от десетки години, и да не можеш да го изпълниш.

С какво се гордеете във вашия град и от кое вие срам: Не можем да говорим за цялостно асфалтиране на улици и пътни артерии, които ще бъдат разкопавани след това. За съжаление потърпевшите от забавянето на проекта за Водния цикъл ще бъдат врачани, които ще продължат да живеят в град с улици с настилка от трошен камък. Иначе смятам, че хората са оценили откритостта и честността ми.

Кое е първото нещо, което ще направите като кмет на Враца: Да продължа да вярвам, че здравия разум на врачани ще надделее и в Деня на народните будители те ще изберат по-доброто бъдеще за децата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай