ВМРО съгласни на анекс към управленската програма

Това заяви депутатът от ВМРО Александър Сиди

ВМРО съгласни на анекс към управленската програма | StandartNews.com

В отговор на призива от вчера на лидера на Атака Волен Сидеров, депутатът от ВМРО Александър сиди заяви днес пред БНР, че харесва идеята.

„Няма нищо лошо в един такъв разговор. Минаха 2 години от началото на това управление и е логично да се видим кои точно части от програмата са забавени, кои се движат добре и има ли възможност нещо да бъде променено в посока на това да подобрим начина, по който българските гражданин живеят. Това е чудесна идея и се надявам, че на един бъдещ коалиционен съвет в голямата коалиция такъв разговор е възможно да се случи“, каза Сиди.

Той припомни, че проблемът между лидера на НФСБ Валери Симеонов и министър Николина Ангелкова е още от първите дни на правителството и изтъкна, че не е бил изненадан от изказванията на Симеонов вчера. Политикът изтъкна, че има „изключително лош диалог между тримата лидери в малката коалиция, който диалог се случва през медиите дълго време, след което сядат на една маса и се разбират“.

„Нямам проблем с нотариалния акт на апартамента, който притежавам. Със сигурност е закупен на съвсем нормална пазарна цена“, изтъкна Сиди и подчерта, че скандалът е излязъл „извън рамките на нормалното“. Той дори се пошегува че, целия този скандал беше, за да се отклони вниманието на хората от това, че "Лудогорец" няма да вземе купата тази година“. Той е категоричен, че практиката за купуване на апартаменти на данъчна оценка ощетява всички, но покрай сериозния скандал за възможна търговия с влияние „излизат и доста други с идеята да сме актуални… и може би да се хвърли дим в по-големия проблем“. Сиди изтъкна, че всички замесени в скандала от партия ГЕРБ са подали оставки, докато хората от другите сфери са излезли в отпуск или твърдят, че няма нищо нередно в делата им.

Сиди допусна, че е възможно да бъде коментирана подкрепа за подписката за отстраняване от поста на Пламен Георгиев, която БСП обеща да внесе в НС, ако социалистите се върнат в парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай