ВМРО: Подкрепяме моралния акт на Цачева

Управляващата коалиция е стабилна, нямаме претенции за министър на правосъдието, каза Юлиан Ангелов

ВМРО: Подкрепяме моралния акт на Цачева | StandartNews.com

Подкрепяме моралния акт на Цецка Цачева. Това каза народният представител от ВМРО и заместник-председател на партията Юлиан Ангелов пред журналисти във връзка с оставката на министър Цецка Цачева. Според него така трябва да се работи в българската политика. „Това е личен избор. Това е морална постъпка. Подкрепям подобна постъпка. Нормално е, когато има конкретни обвинения към теб, като човек, който представляваш изпълнителната власт, да предприемеш подобно действие“, заяви още Ангелов. Доколко ще бъде приета нейната оставка, той заяви, че не може да гарантира.

За момента управляващата коалиция е стабилна, нямаме претенции за министър на правосъдието, който да заеме мястото на Цецка Цачева, каза още Ангелов.

„Има си министър-председател, той ще си направи съответното предложение. Въпросът е самата оставка да бъде приета от премиера“, заяви Ангелов. Той изрази надежда институциите да направят обективни проверки по всички случаи. Ако всичко е изрядно и законово, да го съобщят, ако има нарушения и заобикаляне на закона, съответно хората, които са го направили да понесат своите санкции, коментира депутатът. Според него Цецка Цачева е добър специалист и добър български политик. На въпрос дали не е прибързана стъпка, Ангелов посочи, че така е преценила. „Това, което е направила, е правилно. Мога само да я адмирирам“, обясни още Ангелов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай